Turistička zajednica
​grada Valpova

Okolica Valpova

Bizovačke toplice

Tragajući za novim izvorima nafte i zemnog plina u bizovačkom kraju, dana 3. kolovoza 1970. godine iz jedne od istražnih bušotina na sveopće iznenađenje radnika zagrebačkog poduzeća Ina-Naftaplin s dubine od 1862 metra, briznula je vrela voda.
Čitaj više

Kopački Rit

Područje Parka prirode Kopački rit nalazi se na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske, odnosno dio je širega geografskog područja istočne Hrvatske. To je ravničarski dio geografske cjeline Baranje, u sastavu Osječko-baranjske županije, pretežito nizinskog područja između rijeka Drave i Dunava te državne granice s Republikom Mađarskom. Prostire sjeverno od rijeke Drave od ušća Drave u Dunav te uzvodno Dunavom na njegovoj lijevoj i desnoj obali do nekadašnjeg pristaništa Kazuk. Istočna granica Parka prirode utvrđena je Državnom granicom prema Republici Srbiji.
Čitaj više

Salaš Kutica

Salaš Kutica se nalazi nadomak grada Valpova, a ipak u prirodnom autentičnom ambijentu, okružen čistom prirodom, jedinstven po svom položaju i sadržajima. Savršen osijećaj mira i tišine u kombinaciji s atrakcijama koje nudimo-rekreativno jahanje i pecanje, vožnja čamcem, šetnja prirodom, mali zoološki vrt domaćih životinja, upoznavanje s autohtonim slavonskim motivima i naravno ugodno druženje uz slavonske specijalitete.

Čitaj više

Park prirode Papuk

Glavno obilježje istočnog dijela Hrvatske -  Slavonije, su nizinske ravnice s velikim kultiviranim 
​ područjima. Iz te ravnice koja je nekad bila dno Panonskog mora izdižu se planine do gotovo tisuću metara nadmorske visine. Jedna od tih planina je i Papuk - najljepša planina u Slavoniji.
Čitaj više

Obiteljska zadružna kuća Igora Mihaljevića

U prigradskom naselju Bocanjevcima nalazi se stara obiteljska zadružna kuća vlasnika Igora Mihaljevića. Kuća i obiteljsko imanje uređeni su u izvornom obliku nekadašnjeg izgleda tradicionalnih kuća u selu. U dvorištu se nalazi krušna peć, ambar, pecara za rakiju i štala s konjem kojeg gosti ako žele imaju priliku jahati.
Čitaj više