Turistička zajednica
​grada Valpova
 • Mapa stranica www.tz-valpovo.hr
  • TZ Valpovo

  • ​​

  • Smještaj

   • Hotel Villa ValpovoHotel Villa Valpovo je prvi privatni hotel u Valpovu. Iako deset minuta od centra grada Valpova, ipak udaljen od užurbanih prometnica, valpovačke zaobliaznice, ceste koja vodi prema Bizovačkim toplicama, Donjem Miholjcu i granici s Mađarskom, te gradu Osijeku, središtu Osječko – baranjske županije. I upravo zato što je Valpovo nadomak svih ovih važnih točaka, hotel "Villa Valpovo" je idealno mjesto za sve posjetitelje i goste.

   • Sobe Valpovački dvoriTražite li smještaj vrhunske kvalitete u Valpovu, ovaj smještaj vam može ponuditi četiri sobe ukupnog kapaciteta od dvanaest osoba. Svaka soba ima dva ležaja plus moguće je postaviti još jedan pomoćni ležaj. Sobe nalaze se na samom ulazu u grad Valpovo, opremljene su sa dva ležaja, stolom i stolicom, TV plazmom, kupaonicom. U svim sobama dostupan je wireless Internet za besplatno korištenje. Naše sobe imaju 3 zvjezdice. U sklopu objekta Valpovački dvori nalazi se sala za svatove te restoran.

   • Prenočište VujevićPrenočište Vujević udaljeno je samo 500 metara od centra Valpova, a opet dovoljno da uživate sa svojim gostima neometano i opušteno. Za ugodan boravak u mirnom i prirodnom ookreuženom smještaju, na raspolaganju vam je ukupno 12 ležaja. 

   • Sobe za iznajmljivanje ČičakU središtu Valpova smještene su sobe za iznajmljivanje obitelji Čičak. U blizini centra Valpova po pristupačnoj cijeni možete uživati u ovim sobama. Na samo nekoliko koraka od smještenog objekta "Čičak" nalaze se tržnica, trgovine, slastičarnica, gostionice, pekarnica, ljekarna, benzinska postaja, autobusni kolodvor, pošta, banka, novinarnica...

   • Prenočište SetnikPrenočište Setnik nudi usluge noćenja od jednog pa i više dana u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u samom centru grada Valpova. Sobe su potpuno namještene, te imaju zaseban ulaz i uređeni parkirni prostor. Smještaj krasi dvorišna terasa, roštilj i zabavni sadržaj za djecu. Prenočište je u cijelosti opremljeno sa TV + DVD playerom, krevetom, radnim stolom, wi-fi internet sa upotrebom računala, kupaona, upotreba kuhinje.

  • Znamenitosti Valpova

   • Dvorac Prandau-Normann u Valpovu​Dvorac Prandau - Normann je srednjovjekovno-barokni graditeljski kompleks dvorca u Valpovu, jedan od najstarijih i najvećih dvoraca u Slavoniji, a ubraja se među najvrijednije povijesne arhitektonske sklopove profane arhitekture u sjevernoj Hrvatskoj. 

   • Povijesne zanimljivosti

   • Muzej Valpovštine​Muzej Valpovštine osnovan je 1956. godine zahvaljujući entuzijazmu Društva prijatelja starina Valpovo. Muzejska izložba i kancelarija kustosa smještene su u istočnom krilu dvorca Prandau-Normann u Valpovu.

   • Kapela sv. Roka​Na malom valpovačkom brežuljku, nazvanom Zeleni brijeg, podignuta je 1796. godine zavjetna kapela u čast Sv. Roka. 

   • Dvorska kapela sv. TrojstvaUnutar zidina srednjovjekovno-baroknog kompleksa dvorca Prandau-Normann nalazi se i zanimljiva dvorska kapela Sv. Trojstva, najstarija crkva u Valpovu. ​Sagrađena je u 15. stoljeću kao kasnogotička kapela Sv. Ladislava unutar Morovićeve utvrde. Tijekom turskog razdoblja prenamijenjena je u džamiju, a 1723. godine obnovljena je i barokizirana. Kapela je nedavno restaurirana, a u velikoj zidnoj sondi u svetištu, kao i u dvije na vanjskoj fasadi, prezentirani su ostaci starih zidova, zazidanih prozora, oslika i drugih detalja.

   • Župna crkva Bezgrešnog začeća BDM​Barokna župna crkva posvećena Bezgrešnom začeću Bl. Dj. Marije izgrađena je između 1722. i 1737. godine pod pokroviteljstvom valpovačkog vlastelina baruna Petra Antuna Hillepranda od Prandaua. 

   • Perivoj uz valpovački dvorac​Valpovački perivoj jedan je od najvrednijih povijesnih perivoja kontinentalne Hrvatske. Nastao je kao parkovni prostor dvorca s kojim čini jedinstvenu i nedjeljivu cjelinu. 

   • Srednjovjekovna kula​Najstariji i spomenički najvredniji dio kompleksa valpovačkog dvorca srednjovjekovna je cilindrična kula s dijelom bedema nekadašnje utvrde.

   • Ljeto ValpovačkoSmotra amaterskog kulturnog stvaralaštva Ljeto valpovačko 1968. godine nekoliko entuzijasta na području kulture razmišljali su o organizaciji općinske, kulturne manifestacije, koja bi jednom godišnje okupila amatersko stvaralaštvo s područja Valpovštine. Time su željeli očuvati stare narodne nošnje od prodaje i propadanja  ujedno obnoviti plesove  i starinske običaje  pojedinih sela i krajeva. te  tu ljepotu i bogatstvo prikazati javnosti.

   • Valpovačko turističko ljeto 2013Valpovačko turističko ljeto ove godine nudi bogat i raznolik sadržajValpovačko turističko ljeto održava se od 2. kolovoza do 27. rujna ove godine. Program nudi raznolik sadržaj, od večeri jazza do natjecanja u kuhanju fiš paprikaša.

   • Projekcija filmova Amerika i Amerika 2Projekcija filmova u dvorcu Normann Prandau​U petak 23. kolovoza 2013., u organizaciji Turističke zajednice grada Valpova, u prostoru dvorca Prandau-Normann održati će se projekcije filmova „Amerika  „i „Amerika 2“  dramske skupine KUD-a „Šokadija“ Ivanovci, Marjančaci, Zelčin.

   • Valpovačka ljetna noć 2013Manifestacija u okviru Valpovačkog turističkog ljetaU petak, 30. kolovoza 2013. godine, s početkom u 17.00 sati pa sve do 01.00 sat, na Trgu kralja Tomislava održati će se tradicionalna „Valpovačka  noć“, središnja manifestacija u okviru „Valpovačkog turističkog ljeta". 

   • Fišijada 2013.18. natjecanje u kuhanju fiš-paprikašaGrad Valpovo, Turistička zajednica grada Valpova i Mjesni odbor Valpovo u petak, 27. rujna od 17:00 sati na prostoru ispred Restorana „Park“ organiziraju 18. natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša.

   • Dodijeljene nagrade za najljepše okućnice Grada ValpovaNagrada za najljepšu okućnicu na području valpovštineU organizaciji Turističke zajednice Grada Valpova ove je godine ponovno održan natječaj "Izbor najljepše okućnice, prigradskog naselja i poslovnog prostora u 2013. godini".

   • Edukacija u turizmuValpovački poduzetnički centar i TZ grada Valpova  najavili su ciklus seminara o EU fondovimaU organizaciji Valpovačkog poduzetničkog centra d.o.o. i Turističke zajednice Grada Valpova održane su edukacije o poduzetništvu u turizmu.

   • Postavljen INFO kioskPostavljen INFO kiosk koji će unaprijediti razinu prezentacije grada Valpova Ovaj tjedan TZ grada Valpova postavila je turstički INFO kiosk u blizini svoga ureda gdje će  biti predstavljena cjelokupna turistička ponudu svim posjetiteljima Grada Valpova.

   • Uređen još jedan kružni tokRasadnik Fuderer nastavio završno uređivanje kružnog toka na na zapadnom prilazu središta grada Nakon što je završena izgradnja kružnog toka na zapadnom prilazu središtu grada, ovih je dana Rasadnik Fuderer nastavio završno uređivanje

   • Otvorenje ureda TZ grada ValpovaOtvoren ured TZ grada Valpova u sklopu novootvorenog Centra kulture Novi ured za poslove u turističkoj djelatnosti otvoren je na adresi Trg kralja Tomislava 2 u sklopu novootvorenog centra kulture Marija Petar Katančić gdje će sve administrativne, tehničke i operativne poslove obavljati voditelj ureda u skladu sa odlukama i smjernicama usvojenim na Skupštini Turističke zajednice.   

   • Organiziran seminar na temu “Edukacija za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“Turistička zajednica Grada Valpova organizirala je seminar na temu “Edukacija za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“ U tri dana trajanja seminara, polaznici su imali prigodu naučiti nešto iz osnova ruralnog turizma i saznati više o poticajnim mjerama koje se nude.

   • Besplatan pristup internetuBesplatnog pristupa internetu na području grada ValpovaU sklopu Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama „Hotspot Croatia“, gradonačelnik Grada Valpova, Leon Žulj, s Ministarstvom turizma potpisao je krajem lipnja 2013. godine Ugovor o sufinanciranju uspostave jedne točke besplatnog pristupa internetu na području grada Valpova.

   • Grofovski lov i bal u ValpovuGrofovski lov i bal u prostorima dvorca Normann Prandau i valpovačkog perivojaU sklopu “Valpovačkog turističkog ljeta”, Turistička zajednica i ove je godine pripremila atraktivan prikaz grofovskog lova i bala.

   • Kazalište pod zvijezdamaNastavlja se Valpovačko turističko ljeto 2013.Na pozornici dvorca Prandau Normann u sklpou Valpovačkog turističkog ljeta u 21 sat započinje kazališna predstava Dekameron u izvođenju Satiričkog kazališta mladih iz Slavonskog broda.​

   • Festival dokumentarnog rock filmaFestival dokumentarnog rock filma i ove godine u dvorcu Normann Prandau U sklopu Valpovačkog turističkog ljeta drugu godinu za redom uz potporu pokrovitelja je organizirao DORF - Festival dokumentarnog rock filma.

   • Ljetno kino u valpovačkom dvorcu Kino pod zvijezdama u valpovačkom dvorcuOd nedjelja 18. kolovoza do četvrtka 22. kolovoza u dvorcu Prandau-Normann Turistuička zajednica Grada Valpova u suradnji s Valpovačkim poduzetničkim centrom organizira projekcije filmova u sklopu Ljetnog kina.​

   • Postavljanje smeđe signalizacije u prigradskim naseljimaPostavljena turistička-smeđa signalizacija u 7 prigradskih naseljaTuristička zajednica grada Valpova omogućila je postavljanje turističke/smeđe signalizacije na 8 turističkih lokacija u Gradu Valpovu i na 30 lokacija u prigradskim naseljima.​

   • Izrađena nova web stranica TZ grada ValpovaTuristička zajednica Grada Valpova dobilo novu službenu web stranicu Stranica sadržava informacije o TZ grada kao i najznačajnije informacije o ponuđačima turističkih usluga sa ovog područja, informacije o povijesnoj  i kulturnoj baštini, te o manifestacijama i događanjima na području Grada Valpova.  

   • TZ grada Valpova sudjelovala na 4. Međunarodnoj kobasicijadi u KomluTZ grada Valpova i ove godine zabilježila uspješne rezultate na kobasicijadi u KomluTuristička zajednica grada Valpova sudjelovala je na „4. Međunarodnoj kobasicijadi u Komlu“, Republika Mađarska. Manifestacija se održala u subotu, 1. veljače 2014. godine u gradskoj sportskoj dvorani u Komlu.​

   • Postavljanje turističke signalizacije na području Grada Valpova i prigradskih naselja TZ grada Valpova i ove godine ostvarila potpore Hrvatske turističke zajednice za turističku signalizaciju u gradu i prigradskim naseljima.Turistička zajednica grada Valpova u protekloj je godini ostvarila  potporu od strane Hrvatske turističke zajednice u iznosu od 40.000,00 kuna za projekt „Postavljanje turističke (smeđe) signalizacije u Gradu Valpovu i prigradskim naseljima“.

   • 2. pokladno jahanje u NarduGrada Valpova i TZ grada Valpova organizira pokladno jahanje u Nardu, narodni običaj u Slavoniji koji datira još iz vremena Turaka.U subotu 22. veljače u Nardu, održati će se „2. Pokladno jahanje“ u organizaciji Grada Valpova i Turističke zajednice grada Valpova​. Program počinje okupljanjem jahača ispred Društvenog doma u Nardu od 10.00-12.00 sati. 

   • Objavljen javni poziv za program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa "Konkurentnost turističkog gospodarstva".Program dodjele bespovratnih sredstava u 2014. godini pod nazivom „Konkurentnost turističkog gospodarstva“. Kroz program će se s 26,65 milijuna kuna sufinancirati projekti usmjereni na obogaćivanje turističke ponude.

   • 20. Dječiji gradski karnevalJubilarni 20. Dječiji gradski karneval na Trgu kralja TomislavaU subotu 1.ožujka održat će se 20. Dječiji gradski karneval u organizaciji Društvo naša djeca Grada Valpova.

   • Glazbene škola Valpovo obilježila 10. obljetnicu djelovanjaKoncertom zbora, tamburaškog orkestra i brojnih solista, glazbena je škole Valpovo na svečani način obilježila 10. obljetnicu djelovanja.Svečanost je na jednom mjestu okupila bivše ravnatelje, nastavnike, učenike i dužnosnike koji su pomogli ostvarenju ideje o osnivanju Glazbene škole, a sudionike svečanosti pozdravio je ravnatelj škole Matije Petra Katančića Dalibor Košutić, nekada i sam voditelj Glazbene škole.

   • Održan 20. jubilarni Dječiji karneval u Valpovu20. jubilarni Dječji gradski karneval održan je na prepunom Trgu kralja Tomislava u Valpovu.Vesela i razdragana povorka od oko 500 sudionika okupila se ispred Osnovne škole Matije Petra Katančića odakle je krenula ulicama grada. Povorku su, kao i svake godine predvodili Izviđači odreda „Iovallios“ nosivši natpis Dječjeg gradskog karnevala i logo DND-a Grada Valpova.

   • Uskrs u Valpovu"Uskršnji sajam“ na Trgu kralja TomislavaValpovački poduzetnički centar d.o.o. u suradnji sa Gradom Valpovom, Turističkom zajednicom grada Valpova i Ustanovom za kulturne djelatnosti “A.E.Miroljub“ povodom uskršnjih blagdana organizira prigodan program pod nazivom „USKRS U VALPOVU“. 

   • Antun Kukučka prvak HrvatskeOdržano 19. natjecanje u kuhanje fiš-paprikaša u Osijeku.Antun Kukučka, predstavnik Turističke zajednice Valpova, sveukupni je pobjednik u okviru 6. Dana vina i turizma Osječko-baranjske županije održanog 19. hrvatskog natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša, a koji tradicionalno organizira Turistička zajednica Grada Osijeka, dio sustava Hrvatske turističke zajednice. Njegov fiš-paprikaš dobio je 119 od mogućih 125 bodova i time se znatno izdigao od ostalih te zasluženo ponio titulu ovogodišnjeg šampiona.

   • Natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša za Grad Valpovo i prigradska naselja„19. izlučnom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša za Grad Valpovo i prigradska naselja“ će se održati u Valpovu, 27. lipnja 2014. godine. Grad Valpovo, Turistička zajednica grada Valpova i Mjesni odbor Valpovo organiziraju 19. Natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša u Petak, 27. lipnja od 16:00 sati na prostoru iza Gradsko školsko-sportske dvorane Valpovo.

   • ​Valpovačko turističko ljeto 2014.Glazbenim koncertom, u petak 18. srpnja u 21 sat započinje Valpovačko turističko ljeto u organizaciji Turističke zajednice Grada Valpova. Valpovačko turističko ljeto turistička je manifestacija koja se održava svake godine tijekom srpnja, kolovoza i rujna. U programu sudjeluju folklorna društva, pjevačka društva, plesne skupine, zabavni i tamburaški sastavi s područja grada Valpova i šire okolice. Turističko ljeto održava se već 15-tak godina neprekidno uz konstantan rast posjećenosti svih događanja (prošle godine procjene su da je bilo više od 10.000 posjetitelja).

   • Jazz Koncert u sklopu Valpovačkog turističkog ljetaNastavlja se Valpovačko turističko ljeto 2014. na Trgu kralja Tomislava uz Argus bend iz Osijeka.  Za ovaj petak, 2. kolovoza, na Trgu kralja Tomislava predviđena je Večer jazza uz Jazz band Argus iz Osijeka s početkom u 21:00 sati.  

   • Koncert tamburaške glazbeTamburaški sastav "Kočije" iz Narda u petak 15.08. nastupa na Valpovačkom turističkom ljetu 2014.Već dobro poznati tamburaški sastav iz Narda zasvirat će na ovogodišnjem VTLJ pred mnoštvom ljudi na Trgu kralja Tomislava u Valpovu. 

   • Kazališna predstava "Kućanice"Na pozornici dvorca Prandau Normann u sklopu Valpovačkog turističkog ljeta u subotu u 21 sat započinje kazališna predstava "Kućanice" u izvedbi "Mrak Teatra" iz Županje.Predstavu "Kućanice", autorice prof. Elvire Lučić izvodi troje izvrsnih glumaca "Mrak Teatra" iz Županje.

   • Puhački orkestar DVD Valpovo i gradske mažoretkinjePuhački orkestar DVD Valpovo i gradske mažoretkinje u petak 22.08. nastupaju na Valpovačkom turističkom ljetu 2014.Program se održava na Trgu kralja Tomislava sa članovima puhačkog orkestra DVD Valpovo, koji će se publici predstaviti sa nekoliko popularnih melodija pod dirigentskom palicom prof. Dalibora Košutića.

   • Valpovačka noć 2014U petak, 29. kolovoza 2014. godine, s početkom u 18.00 sati pa sve do 24.00 sata, na Trgu kralja Tomislava u Valpovu održati će se tradicionalna „Valpovačka noć“, središnja manifestacija u okviru „Valpovačkog turističkog ljeta 2014.“Organizator i pokrovitelj manifestacije, Turistička zajednica grada Valpova, pripremila je bogat program za sve posjetitelje: nastupaju tamburaški sastav „Čuvari noći“ Nard, plesna skupina „Nelle“ Zagreb, plesna skupina „Šajn“ Osijek te „Cappuccino light band“ Valpovo. ​

   • Održana Valpovačka noć 2014.U petak, 29. kolovoza 2014. godine na Trgu kralja Tomislava u Valpovu održana je četvrta po redu tradicionalna „Valpovačka noć“, središnja manifestacija u okviru „Valpovačkog turističkog ljeta 2014.“ Organizator i pokrovitelj manifestacije, Turistička zajednica grada Valpova, pripremila je bogat program za sve posjetitelje u kojemu su uživali mnogobrojni posjetitelji: nastupili su tamburaški sastav „Čuvari noći“ Nard, plesna skupina „Nelle“ Zagreb, plesna skupina „Šajn“ Osijek te „Cappuccino light band“ Valpovo.  

   • Grofovski lov i grofovski balU sklopu “Valpovačkog turističkog ljeta”, Turistička zajednica je i ove godine pripremila atraktivan prikaz grofovskog lova i bala na prostorima dvorca Prandau Normann i valpovačkog perivoja. Scenski prikaz grofovskog lova prikazat će se petu godinu zaredom i ove je godine preposljednja manifestacija u sklopu VTLJ. ​Program počinje već u ranim popodnevnim satima kuhanjem čobanca svih lovačkih društava koliko ih djeluje u sastavu Lovnog ureda Valpovo. 

   • 19. Natjecanje u kuhanju fiš-paprikašaMjesni odbor Nard i nogometni klub „Drava „ Nard,uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Valpova, Grada Valpova i MO Nard organiziraju 19. natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša za Grad Valpovo i prigradska naselja u petak, 26. rujna 2014. u 17:00 sati na prostoru ispred Društvenog doma u Nardu.Prijave natjecatelja su u 16.00 sati, a početak kuhanja u 17.00 sati. Natjecanje otvorenog tipa (pravo sudjelovanja imaju i natjecatelji sa prebivalištem izvan Grada Valpova i prigradskih naselja). Kotizacija po natjecatelju iznosi 150,00 knMjesni odbor Nard i nogometni klub „Drava „ Nard,uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Valpova, Grada Valpova i MO Nard organiziraju 19. natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša za Grad Valpovo i prigradska naselja u petak, 26. rujna 2014. u 17:00 sati na prostoru ispred Društvenog doma u Nardu.Prijave natjecatelja su u 16.00 sati, a početak kuhanja u 17.00 sati. Natjecanje otvorenog tipa (pravo sudjelovanja imaju i natjecatelji sa prebivalištem izvan Grada Valpova i prigradskih naselja). Kotizacija po natjecatelju iznosi 150,00 knMjesni odbor Nard i nogometni klub „Drava „ Nard,uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Valpova, Grada Valpova i MO Nard organiziraju 19. natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša za Grad Valpovo i prigradska naselja u petak, 26. rujna 2014. u 17:00 sati na prostoru ispred Društvenog doma u Nardu.Prijave natjecatelja su u 16.00 sati, a početak kuhanja u 17.00 sati. Natjecanje otvorenog tipa (pravo sudjelovanja imaju i natjecatelji sa prebivalištem izvan Grada Valpova i prigradskih naselja). Kotizacija po natjecatelju iznosi 150,00 knMjesni odbor Nard i nogometni klub „Drava „ Nard,uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Valpova, Grada Valpova i MO Nard organiziraju 19. natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša za Grad Valpovo i prigradska naselja u petak, 26. rujna 2014. u 17:00 sati na prostoru ispred Društvenog doma u Nardu.Prijave natjecatelja su u 16.00 sati, a početak kuhanja u 17.00 sati. Natjecanje otvorenog tipa (pravo sudjelovanja imaju i natjecatelji sa prebivalištem izvan Grada Valpova i prigradskih naselja). Kotizacija po natjecatelju iznosi 150,00 knMjesni odbor Nard i nogometni klub „Drava „ Nard,uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Valpova, Grada Valpova i MO Nard organiziraju 19. natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša za Grad Valpovo i prigradska naselja u petak, 26. rujna 2014. u 17:00 sati na prostoru ispred Društvenog doma u Nardu.Prijave natjecatelja su u 16.00 sati, a početak kuhanja u 17.00 sati. Natjecanje otvorenog tipa (pravo sudjelovanja imaju i natjecatelji sa prebivalištem izvan Grada Valpova i prigradskih naselja). Kotizacija po natjecatelju iznosi 150,00 kn

   • 19. finalno natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša za Grad Valpovo i prigradska naseljaNARD Mjesni odbor Nard i nogometni klub „Drava „ Nard, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Valpova, Grada Valpova i MO Nard organizirali su 19. Natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša kao Finalno natjecanje za Grad Valpovo i prigradska naselja.​U natjecanju je pobijedio Damir Toša iz Osijeka, Stevo Kos iz Veliškovaca bio je drugi, a Ivan Kasapović iz Ivanovaca treći, ali će on zastupati Turističku zajednica grada Valpova na narednom državnom natjecanju u Osijeku.NARD Mjesni odbor Nard i nogometni klub „Drava „ Nard, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Valpova, Grada Valpova i MO Nard organizirali su 19. Natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša kao Finalno natjecanje za Grad Valpovo i prigradska naselja.​U natjecanju je pobijedio Damir Toša iz Osijeka, Stevo Kos iz Veliškovaca bio je drugi, a Ivan Kasapović iz Ivanovaca treći, ali će on zastupati Turističku zajednica grada Valpova na narednom državnom natjecanju u Osijeku.

   • Promocija najvećeg turističkog katalogaPromocija najvećeg turističkog kataloga na svijetuNEOOLJIVA HRVATSKA- IRRESISTIBLE CROATIADvorac Prandau Normann, Muzej ValpovštineValpovo, 11. prosinac. 2014. (20h)

   •                                                  UREĐENJE VALPOVAČKOG PERIVOJA               –POSTAVLJENE NOVE KLUPE I KOŠEVI U BAROKNOM STILU NA 10 LOKACIJA- 

  • Okolica Valpova

   • Bizovačke topliceTragajući za novim izvorima nafte i zemnog plina u bizovačkom kraju, dana 3. kolovoza 1970. godine iz jedne od istražnih bušotina na sveopće iznenađenje radnika zagrebačkog poduzeća Ina-Naftaplin s dubine od 1862 metra, briznula je vrela voda.

   • Kopački RitPodručje Parka prirode Kopački rit nalazi se na krajnjem sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske, odnosno dio je širega geografskog područja istočne Hrvatske. To je ravničarski dio geografske cjeline Baranje, u sastavu Osječko-baranjske županije, pretežito nizinskog područja između rijeka Drave i Dunava te državne granice s Republikom Mađarskom. Prostire sjeverno od rijeke Drave od ušća Drave u Dunav te uzvodno Dunavom na njegovoj lijevoj i desnoj obali do nekadašnjeg pristaništa Kazuk. Istočna granica Parka prirode utvrđena je Državnom granicom prema Republici Srbiji.

   • Salaš KuticaSalaš Kutica se nalazi nadomak grada Valpova, a ipak u prirodnom autentičnom ambijentu, okružen čistom prirodom, jedinstven po svom položaju i sadržajima. Savršen osijećaj mira i tišine u kombinaciji s atrakcijama koje nudimo-rekreativno jahanje i pecanje, vožnja čamcem, šetnja prirodom, mali zoološki vrt domaćih životinja, upoznavanje s autohtonim slavonskim motivima i naravno ugodno druženje uz slavonske specijalitete.

   • Park prirode PapukGlavno obilježje istočnog dijela Hrvatske -  Slavonije, su nizinske ravnice s velikim kultiviranim ​ područjima. Iz te ravnice koja je nekad bila dno Panonskog mora izdižu se planine do gotovo tisuću metara nadmorske visine. Jedna od tih planina je i Papuk - najljepša planina u Slavoniji.

   • Obiteljska zadružna kuća Igora MihaljevićaU prigradskom naselju Bocanjevcima nalazi se stara obiteljska zadružna kuća vlasnika Igora Mihaljevića. Kuća i obiteljsko imanje uređeni su u izvornom obliku nekadašnjeg izgleda tradicionalnih kuća u selu. U dvorištu se nalazi krušna peć, ambar, pecara za rakiju i štala s konjem kojeg gosti ako žele imaju priliku jahati.

  • Servisne informacije​Turistička zajednica Grada Valpova osnovana je 1995. godine, te postala ravnopravna članica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. Turistički ured nalazi se u središtu grada, na adresi Trg kralja Tomislava 2. gdje sve administrativne, tehničke i operativne poslove obavlja voditelj ureda u skladu sa odlukama i smjernicama usvojenim na Skupštini Turističke zajednice. Računovodstveno-knjigovodstvene poslove obavljaju profesionalne osobe zaposlene u Gradskoj upravi Grada Valpova. Osnovni posao Turističke zajednice Grada Valpova svodi se na promotivne aktivnosti vezane uz promidžbu povijesnih, kulturnih i ostalih vrijednosti u gradu Valpovo, te stvaranje nužnih pretpostavki za brendiranje poželjne turističke destinacije izletničkog turizma ovog lokaliteta.        Ured TZ grada ValpovaTrg kralja Tomislava 231550 ValpovoTel: 031/650 306e-mail: tzvalpovo@gmail.com